ЕРА София Тренд продава УПИ с живописна планинска гледка в близост до Боровец

№ 112253 | 8 April 2019
Цена на кв.м
12 евро
Площ
1600000 кв.м
Тип имот
Парцел , УПИ
Град
Самоков

* Площ без общи части като стълбище и др.

19 200 000 евро
3.60% (691 200 евро) комисионна от купувача

  Абониране по email за промени в цената

  Подобни имоти давани под наем

  ЕРА София Тренд предлага обширен парцел с примамлива локация на територията на община Самоков, с площ 1 600 000 кв.м., от които 800 000 кв.м. застроима площ и 800 000 кв.м. гора. Парцелът попада в новия Общ устройствен план /ОУП/ на града. В плана попада изграждане на електрическа мрежа, свързана с града, канализация, изграждане на общински пътища, водопроводна мрежа, както и възможност за газоснабдяване. В непосредствена близост до имота е планувано изграждане на голямо голф-игрище. Теренът е равен, граничещ с борови гористи местности. През него преминава река Бистрица.

  Предложеният парцел се намира на няколко километра от ски-курорта Боровец и на час път от Столицата. В непосредствена близост се намира замразеният за този момент грандиозен проект “Супер Боровец”, който има за цел да превърне зимния курорт в най-големия ски комплекс в Югоизточна Европа, на 2 км. от планираната първа станция на лифта.

  Районът е подходящ за инвестиции, свързани с построяването на вилни селища, комплекси, курортни градчета, почивни станции и др. Според одобрения ОУП зоната е определена като рекреационна устройствена зона за курортни дейности и ваканционни селища. Теренът открива невероятна гледка към ски пистите “Ястребец”, връх Мусала и Рила планина. Самоковската котловина е разположена между планинита Рила, Плана, Витоша, Верила, Ихтиманска Средна гора – на 950 метра надморско равнище. В сърцевината и текат водите на река Искър и нейните притоци. В близост се намират и минералните извори на Белчин Бани, Сапарева Баня, и Долна Баня. Тук е и красивият “Национален парк Рила”, както и друг ски комплекс – Мальовица. Районът е изключително спокоен, славещ се с превъзходно чист въздух. Освен всичко друго град Самоков предоставя доста исторически забележителности като: Историческият музей, който е включен в списъка на 100-те Национални Туристически обекти, Първата възстановена антична крепост в България “Цари Мали Град” и още много други забележителности. ВЕЧЕ СМЕ НАД 200 КОНСУЛТАНТИ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В ЕРА- СТАНИ ЕДИН ОТ НАС! mtargovska@era.bg

  ХарактеристикаОписание
  АсансьорНе
  ТЕЦНе
  Мръсен каналВъзможност за включване в канализационна мрежа .
  ТокВъзможност за включване към електропреносна мрежа

  Разходи по сделка:

  938798.40 леваМестен данък
  0.00 леваНотариална такса
  37551.94 леваТакса вписване
  0.00 леваДруги нотариални такси
  0.00 леваБанкови такси

  Петър Максимов

  Консултант

  мобилен:
  0894 468 239
  e–mail:
  [javascript protected email address]
  всички имоти на брокера